Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om IBK Tygriket 99 A-lag Herrar

Följ

A-lag Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
IBK Tygriket 99
Innebandy
A-lag Herrar

Match

Stenungsunds IBK

3 - 5
Sundahallen
22 januari 2011
14:30

IBK Tygriket 99

Referat

Referat: Stenungsunds IBK - IBK Tygriket 99

Låt oss börja med att begrunda saken ur en rent filosofisk synvinkel.

Ser man på saken rent krasst är en seger alltid en seger och tre poäng är tre poäng, punkt! Så långt inget att invända mot. Men angriper man ämnet ur ett annat perspektiv och går in mer på djupet lyser sakfrågan upp i en annan dager.

För dels kan en seger vara av så olika stor betydelse även om den i realiteten enbart inbringar tre poäng som vanligt. Dels kan segern bärgas på ett sådant vis att den särskiljer sig från andra segrar utifrån prestationens utförande. Den ger för visso enbart tre poäng den också, men den ger så mycket mer på fler andra plan. Så som välbefinnande, lättnad, självförtroende, skadeglädje eller t.o.m. storhetsvansinne om det vill sig illa.

Med andra ord finns det olika nyanser av vitt, och och beroende på ur vilken vinkel eller hur man väljer att ljussätta objektet, uppfattas alltså en seger på skilda vis utifrån betraktarens perspektiv. Men det är fortfarande enbart en seger och det är likväl enbart tre poäng som är belöningen.

* * *

Tygrikets seger mot Stenungsund är just en sådan där seger som tåls att skärskådas ur en lite annorlunda vinkel för att riktigt uppfatta dess briljans. För som det har sett ut för Tygrikets del under den gångna säsongen har det krävts att laget och dess samtliga individer har presterat på toppen av sin förmåga för att inkassera de tre surt förvärvade men ack så viktiga poängen. Har man dock inte kommit upp till denna nivå har man kammat noll och intet. Men denna barriär bröts i och med victorian i Sundahallen.

* * *

Tygriket gjorde i ärlighetens namn en mycket slät figur vad gäller det offensiva spelet. Efter två spelade perioder hade man enbart mäktat med att avfyra fyra (!) skott mot hemmalagets bur. När slutsignalen ljöd var den siffran uppe i tio, vilket givetvis säger en hel del om matchens underhållningsvärde. Men som tur är säger inte skottstatistiken allt och i slutändan är det trots allt skotten i mål som är av betydelse.

* * *

Underhållning stod inte på dagordningen när taktiken lades upp i Tygrikets omklädningsrum inför matchen. Ett till manskapet kraftigt desarmerat bortalag inriktade istället all sin kraft på att gräva ner sig i sina skyttevärn och lägga krutet på att försvara den egna målburen efter konstens alla regler. Inte så snyggt, inte så finessrikt men ack så effektivt. Frustrerade hemmaspelare fick gång på gång vända hem och starta om sina offensiva attacker utan större framgång, och ju längre matchen led desto mer fick gästerna vittring på seger.

* * *

Publiken i Sundahallen var säkerligen inte särskilt road av Tygrikets dödgrävarinnebandy. Men precis som man så starkt poängterade inför matchen var man inte på plats för att underhålla. Publiken fick gärna somna i sina stolar om så skulle krävas och därmed är vi framme vid pudelns kärna. Tygriket lyckades med sin taktik att tråka ut motståndarna i sann Muhammad Ali-anda och lät motståndarna slå sig trötta innan man gick till attack. Man gjorde på det hela taget ingen perfekt match (om man anser att en perfekt match innefattar såväl offensivt som defensivt spel) men man lyckades ändå stå där som segrare med armen i skyn när slutsignalen förkunnade att matchen nått sin ände. Att vinna utan att spela på toppen av sin förmåga är så oerhört mycket skönare och kanske framförallt viktigare än att vinna när man vet med sig att man svarat för en maxprestation.

* * *

Ibland letar man efter ett tecken eller en känsla som stärker en inför en annalkande uppgift som t.ex. en innebandymatch. Vibbarna var därför inte de bästa när spelarna klev på bussen på Kinna station och möttes av coachernas besked att hela fyra spelare lämnat återbud av olika anledningar. Muggen, Jonis, Geten och Tvåan saknades således när bussen rullade ut från parkeringen. Dessutom satt en likblek GB och kallsvettades med magsmärtor och i det läget tänkte nog många att det skulle bli en "sådan dag" igen. Men när man väl anlände till hallen och möttes upp av en självlysande matchfunktionär fick man så tecknet som alla väntade på. Sagde matchfunktionär styrde med bestämda steg kosan mot omklädningsrum nummer tre (3) och genast spreds en segeroptimism i laget. Det heliga numret skulle än en gång visa vägen.

* * *

GB gjorde ett tappert försök att trotsa sjukdomssymptomen men tvingades utgå efter första perioden. Givetvis ett tungt avbräck i det skedet men det gäller att gilla läget och försöka göra det bästa av situationen. Istället kastades Malmberg rakt in i hetluften och fick därmed göra säsongsdebut, vilket han skötte med den äran.

* * *

Det är alltid enklare att vara storsint med segerns sötma kvar på sina läppar. Men oavsett utgången av matchen förtjänar Stenungsunds IBK en eloge för sitt proffsiga arrangemang och sitt fina mottagande av gästande lag. Outstandig på den punkten så här långt i division I västra Götaland. Hatten av.

* * *

Matchfakta:
Stenungsunds IBK - IBK Tygriket 99 3-5 (1-1, 0-0, 2-4)

1-0
1-1 Fredrik Johansson (David Kristensson)
2-1 Daniel Gripestam (Mikael Laurén)
3-1 Simon Ericsson (Björn Andersson)
4-1 Daniel Gripestam (Mikael Laurén)
4-2
5-2 Mikael Laurén (Björn Andersson)
5-3

Skott: 26 - 10(!)
Publik: 176
Utv: SIBK 1x2, TT99 -
Domare: Martin Larsson & Sven Persson

Hôven

*** Sälen
** Ella
* Simpa

Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A Utv P
Daniel Gripestam 1 2 0 0 2
Björn Andersson 1 0 2 0 2
Fredrik Johansson 1 1 0 0 1
David Kristensson 1 0 1 0 1
Andreas Ljunggren 1 0 0 0 0
Jesper Sunnerås 1 0 0 0 0
Kristoffer Arvidsson 1 0 0 0 0
Oscar Nilsson 1 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter P Poäng

Andra möten i serien

fre 8 okt 2010, 19:30 IBK Tygriket 99 - Stenungsunds IBK 3 - 7